Behandlinger

Tannlege Nordblom - Lillehammer

Våre behandlinger

Tannlegevakt - Bilde av intens tannsmerte hos pasient

Akuttbehandling

Har du tannverk eller hevelser blir du prioritert og får time på dagen!
Bilde av pasient i tannlegestolen - Behandlinger fra Tannlege Nordblom på Lillehammer

Forebyggende tannpleie

Fjerning av tannstein, puss og polering av tennerne. Fjerning av myke belegg, så kalt “biofilm” med hjelp av instrument som skånsomt “blåser” vekk belegget med luft, vann og salt på tannflaten respektive i tannkjøttslommen. Disse instrumenter kalles Airflow respektive Perioflow.

Hjelp ved tannlegeskrekk

Alle har vi vært redd for noe. Mange er redd for å gå til tannlegen. Hvis vi ønsker å beholde egne tenner livet ut er det viktig med en kontroll regelmessig og nødvendig tannbehandling. Vi ønsker å være tilstede og tilby ekstra oppmerksomhet for deg som er redd.

Estetisk tannbehandling

Vi ønsker å ta vare på ditt smil. Hvis det gjelder å forbedre ditt smil eller å bygge opp nedslitte tenner. Estetikk er å gjenskape naturlige forhold til før skaden eller slitasjet har skjedd.

Rotbehandling

Det brukes toppmoderne utstyr og prinsipper for å bestemme rensedybde og å rense på en effektiv måte. Apexlocator, nikkel-titanfiler, digital røntgen. Vanskelige kasus henvises til spesialist.

Tannfyllinger

Tannråten fjernes og det borres minst mulig for å beholde mest mulig av frisk tannvev. På denne måten holder tannen seg sterk lengst mulig. Dette kaldes for minimal invasiv behandling.

Implantat

Hvis implantat er et alternativ henvises du til kirurg for å få satt inn implantatet. Når det har grodd fast kommer du til oss for å få laget kroner, broer eller feste for protese på implantatet. Hvis du har rett til trygderefusjon ved implantatbehandling så får du det hos oss. Vi bruker kun anerkjente implantatsystemer.

Proteser

Alle proteser lages i samarbeid med et anerkjent og moderne dental-laboratorium, beliggende i Tandvårdshøyskolen i Malmø i Sverige. Se http://www.teknodont.se/ . Laboratoriet er et av Sveriges største og driver et omfattende kvalitetssikringarbeid, se http://www.teknodont.se/miljo-och-kvalitet/ Jeg har samarbeidet med dem i 20 år.

Kroner og broer

Vi velger helst helkeramiske alternativer der det er mulig. Kroner og korte broer lages på klinikken med CAD-CAM-teknikk.

Tannløsning

Det utføres regelmessig vedlikeholdsbehandling av tannløsning og ved behov samarbeides det med spesialist i periodonti.

Munnhygiene

Vi hjelper deg å finne munnhygieneprodukter som passer deg. Vi selger og et utvalg av varer fra TePe, se http://www.tepe.com/sv/ og Ekulf http://www.ekulf.com/6347.start.html

Ny teknologi

The Wand, bedøvelse med minimal opplevelse av ubehag, CAD-CAM-fremstilte kroner med CEREC, Digital røntgen, Laser

Behandling med skinner mot søvnapne’ og snorking etter NOSMED (Norsk Odontologisk Søvnmedisinforening) sine prinsipper.

Vi tar imot henvisninger fra øre, nes- og halslege eller henviser videre til disse. Du kan og ta direkte kontakt med oss for å få laget en skinne. Jeg bruker fortrinnsvis ResMed Narval CC http://www.resmed.com/nb-no/consumer/products/dental.html